Bułki z brzoskwiniami, serem brie i kiełkami
Brzoskwinie i warzywa, z których się przyrządza tę pyszną kanapkę, dostarczają wielu substancji odżywczych.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
20 minut
LICZBA PORCJI:
4
SKŁADNIKI:
8 suszonych brzoskwiń, pokrojonych w cienkie paski
2 łyżki octu malinowego
1 czerwona papryka, pokrojona w cienkie paski
4 duże bułki z ziarnami
250 g sera brie, pokrojonego na 8 cienkich trójkątów
35 g kiełków groszku
35 g rukoli
8 gałązek świeżej kolendry
16 dużych listków świeżej bazylii
PRZYGOTOWANIE:
1) Włożyć brzoskwinie do miski, zalać octem malinowym. Dodać paprykę.
2) Przekroić bułki na pół. Na spodach ułożyć po dwa kawałki sera i połowę brzoskwiń z papryką.
3) Rozłożyć kiełki, rukolę, kolendrę i bazylię, a następnie resztę brzoskwiń z papryką. Skropić kanapki octem z marynaty. Przykryć wierzchami bułek.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 bułka zawiera: 518 kcal, 22 g białka, 21 g tłuszczów, 12 g tłuszczów nasyconych, 65 g węglowodanów, 2 g błonnika, 1,9 g soli
Źródło zdjęcia: Shutterstock